Zdroj: https://www.bakulfoto.com/index.php?a=archiv-ze-sveta/isde-2015-kosice-slovakia  •  Vydáno: 22.2.2016 10:27  •  Autor: Bakul Bakulfoto

ISDE 2015 KOŠICE SLOVAKIA

ISDE 2015 KOŠICE SLOVAKIA

 

     
 
     
     

- Pátek 11. 9. - Píšu už z domova. Dodělávám zmeškané a na závěrečný motokros se ještě chystám. Pátek byl dlouhý a únavný. Jel jsem s kluky z časovky do Gelnice na motokrosový test, vzdálený od Košic hodinu jízdy. Jen průjezd ucpanými Košicemi nám trval půl hodiny. Na zpáteční cestě jsem klukům ukázal zkratku po které jsem drtil na skůtru skoro každý den a tím jsme se vyhnuli městu. Test byl nádherný a litoval jsem, že jsem neměl více času se seznámením s testem a zůstal jsem v prvním kole v lese. Ikdyž kdo ví? Byla tam ještě spousta nádherných míst a dvě kola nestačila. Na konci druhého kola už jsem ale padal únavou a stejně bych víc nedokázal. Jen zkuste mávat těžkým foťákem osm hodin. Šestidenní nebyla těžká jen pro závodníky. Byla ale nádherná. V pátek ze všech spadl stres ze zodpovědnosti uplynulých dní a tak jsme s členy doprovodů i něco málo popili. Závodníci ještě nemohli, ty čekal poslední den, závěrečný motokros.

- Čtvrtek 10. 9. 19:55 Dnes mne déšť a únava vyhnaly domú už po prvém kole. V druhém jsem chtěl jít do depa fotit montáže, ale déšť nakonec mou snahu zhatil. Alespoň jsou fotky včas. Hodně lidí z klubákú pochytalo asi vinou deště trestné minuty, ale pokud zítra nebude nějaká čína, do cíle už dorazí. Vždyť za tu námahu už to stojí. Zítra opět jedu na vzdálené testy z kluky z časovky a tak nevím, kdy se vrátím. Pokud nebudu stíhat, udělám fotky asi až doma. Uvidíme.

- Čtvrtek 10. 9. 7:10 Včera jsem nestíhal a tak fotky a informace přidávám až dnes. Chtěl jsem na test do Vyšného Medzeva a ten je odsud asi třicet kilometrů a to jsem si se svým skútrem netroufal. Přijal jsm tedy zavděk autem a svezl jsem s chlapy, kteří tam jeli zabezpečovat časovku. Tudíž jsem byl s návratem odkázán na ně. Do depa jsem se dostal tak okolo šesté večer a to už bylo pozdě. Test v Medzevě se už jel třetí den a tak byl rozbitý a zaprášený. Zvolil jsem místo v úvozu, které již znám, v druhém kole prašný tobogán. Slovenský trophy team je po středě na nádherném sedmém místě, junioři postoupili na desáté místo hned za Čechy. Smúlu měl Michal Novocký a se zraněním soutěž skončil. V klubácích jede nádherně KBS Unhošť s prúběžným třetím místem. Šestí jsou Gotiši s Hostinským. Ten vede svou třídu C3 s náskokem více než desíti minut. Šestidenní se nám krásně rozjela a teď zbývá, než ji dobře dokončit.

- Úterý 8. 9. 21:15 Fotky z dneška už jsou na internetu v sekci fotek. Dneska jsem cestoval na skútru dost daleko a v ranním chladu jsem dost promrzl. Jel jsem k 1. časové kontrole Opatka, kde jsem měl avízovaný slušný výjezd. Nebylo to špatné, ale kde se něco dělo, tma jako v pr... a tak jsem hledal světelně výhodnější místo. Nakonec nic moc, ale nechtěl jsem mít fotky jen z testú. Byl to vlastně začátek kola a tak jsem ještě v prvním kole stihl ženy a klubáky na motokrosovém testu v Košické Belé. Přišlo mi to vhod, protože kdybych tam čekal do konce druhého kola. fotky by ještě nebyly. Co zítra, ještě nevím. Poradím se se závodníky a kamarády v kempu.

- Úterý 8. 9. asi tak sedm ráno. Včera už jsem měl fotky hotovy, ale měl jsem nějaký výpadek na svém webu, tak jsem se na stránky nedostal já ani vy, za což se omlouvám. V pondělí samozřejmě na start, to jsou všichni čistí a noví. Potom jsem jel na nejbližší test do Bašky, abych vše stihl zpracovat. Nakonec výsledek znáte a je hotovo až dnes ráno.

- Sobota 5. 9. 2015 Slavnostní zahájení. Bylo velkolepé a hezké. Netušil jsem, jak jsou Košice a jeho hlavní náměstí krásné. Snad se fotky povedly a budou se líbit. Trošku mi vadilo, že se slovenské reprezentaci, jmenovitě klubákúm dostalo tak málo prostoru k prezentaci na hlavní tribúně. Jasně, bylo jich mnoho, ale právě tím se mohlo Slovensko pochlubit před domácími diváky. Taky mi vadilo, když konferenciérka vedla hovor s Emilem Čunderlíkem, že nespomenula, že Emil je poslední startující, kdo v reprezentaci tehdy Československa získal Světovou trofej. Jink paráda na jedničku.

- Pátek 4. 9. 2015 Vážení přátelé motocyklového sportu, endura a mých fotek. Hlásím se vám z Košic, dějiště devadesáté Šestidenní motocyklové soutěže. Dnes jen v krátkosti. Jsem tu už od středy, ale teprve dneska jsem se dostal k internetu a tak začínám. Ve středu jsem fotil jen málo a to většinou pracovní úsilí závodníkú před předáním motocyklú do uzavřeného prostoru, kde motocykly odpočívají až do pondělního startu. Včera jsem se věnoval pouze přejímkám slovenských reprezentantú a slovenských klubových celkú. Fotky z přejímek najdete po kliknutí na jméno jednotlivého týmu, či klubu. Je jich tam spousta. Zvlášť jsem umístil fotografování slovenských reprezentantú na schodech k formálním přejímkám..  ( A ještě pro ty, kdo si myslí, že neumím používat kroužkované u. Umím, ale nějak mi na noťasu nefunguje, tak to budete muset vydržet. ) Tolik úvodem. Další fotky a informace a odkazy budou brzy přibývat. Zítra máme slavnostní zahájení a to býva většinou velkolepé.