Zdroj: https://www.bakulfoto.com/index.php?a=zavody-a-akce-rok-2017/mmsr-polomka-1.a-2.7.2017  •  Vydáno: 19.3.2018 7:41  •  Autor: Bakul Bakulfoto

MMSR Polomka 1. a 2. 7. 2017

MMSR Polomka 1. a 2. 7. 2017Enduro v Polomce znamenalo pro mně přímo hororovou záležitost. Ne snad z důvodu stavby tratí a nebo z jiných vlivů zapříčiněných pořadatelem, či jinými lidmi, ale spíše shodou okolností, které mne postihly. Závod se jel na dva starty, dopoledne veteráni, 3. výkonnostní třída, regionál a dorost. Odpoledne ten zbytek, 1. a 2. výkonnostní třída a kadeti. Start a depo bylo v areálu sjezdovky v Polomce a vše podstatné z obou testů na jejím vrcholu. Pro mne to ovšem znamenalo celodenní výlet, protože tahat do sjezdovky celé vybavení dvakrát za den bych nedal.

1. výkonnostní třída 2. výkonnostní třída  3. výkonnostní třída
Kadeti    
 
Dorost
Veteráni
Regionál
Maďarský mistrák Depo Vyhlášení vítězů

        Enduro v Polomce znamenalo pro mně přímo hororovou záležitost. Ne snad z důvodu stavby tratí a nebo z jiných vlivů zapříčiněných pořadatelem, či jinými lidmi, ale spíše shodou okolností, které mne postihly. Závod se jel na dva starty, dopoledne veteráni, 3. výkonnostní třída, regionál a dorost. Odpoledne ten zbytek, 1. a 2. výkonnostní třída a kadeti. Start a depo bylo v areálu sjezdovky v Polomce a vše podstatné z obou testů na jejím vrcholu. Pro mne to ovšem znamenalo celodenní výlet, protože tahat do sjezdovky celé vybavení dvakrát za den bych nedal. Za ideálního počasí pohoda. Jenže v sobotu v druhém kole prvního startu začalo pršet. A to tak silně, že části závodníků slabších povah to nedovolilo dokončit závod. Ještě že jsem měl nepromokavou zimní bundu a krátkou pláštěnku. Přesto jsem byl navlhlý celý, ale co je podstatné i foťák. A teď vydrž na vrcholu hory do druhého startu v jednu odpoledne. Naštěstí se okolo poledne nebe vyčistilo a začalo hřát sluníčko. Naštěstí pro mne, ne však pro navhlý foťák. Ten se na sluníčku zahřál a večkerá vlhkost v něm obsažená se vysrážela na čočkách objektivu a mám podezření, že i na snímači. Je to vidět na fotkách z prvního kola, za což se závodníkům omlouvám. Studioví fotografové by omdlívali, my kdo fotíme v terénu víme, že vlhkost z foťáku se prostě odpaří. Chce to ovšem čas. Neděle byla proti sobotě úplná selanka, přesto vlhkost v terénu byla vysoká a dělala odporné vyvážení bílé. Nedovedl jsem se s tím poprat. Prostě horor, jenže za ideálních podmínek dovede fotit každý blbec. To byly moje problémy. Závodníci zatím závodili. Ti dobří ve svých časech, ti o trošku slabší chytali trestné minuty a ti nejslabší nebo smolaři ze závodu vypadli. Myslím že dobré enduro, tak jak má být. Zvláštní lahůdkou byly na enduro testu odhalené slizké kořeny a kořínky na kterých se potrápili i přední jezdci. Uznání patří těm kteří se starali o trať, Brčovi a Dušanovi Paulenovi, ale hlavně těm bezejmenným spoluobčanům tmavší pleti, kteří se starali o pásky na testech. Hodně to klouzalo, hodně se trhalo. A oni běhali do sjezdovky i z ní a napravovali, co se poškodilo. Bez jejich práce by to nešlo a zaslouží můj obdiv. Enduro v Polomce byl těžký závod, protože Petr Belko nestaví snadné závody, ale kdo jej dokončil se může považovat za dobrého jezdce.