Zdroj: https://www.bakulfoto.com/index.php?a=zavody-a-akce-rok-2017/mmsr-zaskov-15.a-16.7.2017  •  Vydáno: 19.3.2018 7:41  •  Autor: Bakul Bakulfoto

MMSR Žaškov 15. a 16. 7. 2017

MMSR Žaškov 15. a 16. 7. 2017Do Žaškova závodníci jezdí rádi. Vždycky je tu plno a na startovním roštu jsou vidět i lidi, které jsme neviděli od Borského. Trať má dva druhy terénu. Prvním je žaškovský motokros plný tobogánů a skoků, druhým je klasický terén endurového typu. Zatímco motokros se jezdí po oba dny ve stejném směru ( skoky nelze skákat proti srsti ), endurová část se jede druhý den v opačném směru. A to díky můstku, který z tratě dělá osmičku.

1. výkonnostní třída    
 
2. výkonnostní třída
3. výkonnostní třída
Dorost
Třída Kadet Veteráni       Třída Región   

       Do Žaškova závodníci jezdí rádi. Vždycky je tu plno a na startovním roštu jsou vidět i lidi, které jsme neviděli od Borského. Trať má dva druhy terénu. Prvním je žaškovský motokros plný tobogánů a skoků, druhým je klasický terén endurového typu. Zatímco motokros se jezdí po oba dny ve stejném směru ( skoky nelze skákat proti srsti ), endurová část se jede druhý den v opačném směru. A to díky můstku, který z tratě dělá osmičku. Počasí nádherné, ikdyž před druhým startem v sobotu hrozila nedaleká bouřka, takže se prášilo. Ani postřik motokrosové části nestačil. Zato v endurové části mnozí utopili své stroje v bahně. zvlášť v sobotu dopoledne byla situace kritická. Bouřlivá atmosféra v prostoru startu a cíle díky divákům, kteří do Žaškova jezdí podpořit svého Štefana na kterého jsou právem hrdi. Jen hlasatel trošku pokulhával.