Zdroj: https://www.bakulfoto.com/index.php?a=archiv-ze-sveta/isde-2017-brive-la-gaillarde  •  Vydáno: 19.3.2018 7:43  •  Autor: Bakul Bakulfoto

ISDE 2017 Brive la Gaillarde

ISDE 2017 Brive la GaillardeZprávy ale hlavně fotky z ISDE 2017 Brive la Gaillarde - Francie

- Sobota 2. 9. Závěrečný motokros
- Závěrečný motokros je tečkou za Šestidenní, hlavně podívaná pro diváky. Celkem už se nic nerozhodne a závodí se jen z prestiže, ukázat se. Někdy jsou však z toho lité boje, zvlášť v nejlepší kategorii trophy teamů. Startuje se po kubatůrách od C 1 až do C 3. To jsou klubové celky.
- První skupina startovala o půl deváté a klubáky zaplnily celé dopoledne. A protože jich bylo opravdu hodně, rozdělil jsem je na dvě části. Fotky našich jsou v obou sekcích klubáků. Podle jmen je rozdělím později.
- Zajímavou částí závěrečného motorkrosu byl závod "Wintage", což znamené závod veteránských motocyklů, vyrobených do určitého roku. Letos jich bylo mnoho a tak startovali ve čtyřech skupinách. Bohužel jsem mezi motocykly nezaznamenal ani jedinou Jawu, či morku ČZ. Snad někdy příště.
- Po proslovech a úpravách trati už přišly na řadu hlavní kategorie Šestidenní, Trophy teamy. Jako první startovaly ženy. Ty jsem fotil nejvíce, byly mezi nimi i naše udatné bojovnice. Znovu jim gratuluji k úspěšnému dokončení Šestidenní.
- Závodníci World trophy teamů a trophy teamů juniorů startovali podle kubatůr a podle výsledků ve čtyřech startech. Mám zde jen pár fotek. Byl jsem unavený, neměl jsem už na kartách místo, ale hlavně jsem spěchal s gratulacemi děvčatům.
   
- Pátek 1. 9. Ranní start a výjezd na trati
- Ráno jsem se byl podívat na start děvčat a samozřejmě taky na montáže. Skoro všechno se stihlo udělat včera před dojezdem a tak se dělaly jen drobnosti. Akorát Gabka dolévala olej. Včera měnila víčko na spojce, které někde poškodila a olej nestihla dolét. Dlouhou cestu v depu po makadamu musela tlačit a vrátila se úplně vysílená. Obdivuji děvčata, co všechno fyzicky zvládnou.
- Pak mně kluci svezli do stejné časovky, jako včera a odtud na skůtru asi deset kilometrů so výjezduo kterém včera večer všichni mluvili. Bylo to zajímavé. Všechna děvčata měla výjimku a těžký výjezd objížděla. Proto jsou jejich fotky odjinud. Jsou tu fotky i ostatních mých závodníků.
- Jak jezdí výjezd "Trofíci" se podívejte zde.  Na závodníky klubových celků se podívejte o řádek níže. Dá de říci, těžký výjezd o kterém všichni mluvili v depu, závodníci zvládali na jedničku. Taky pomohlo, že pro ty, co si netroufali byla připravena objížďka.
Zítra je závěrečný motokros, ale už dnes můžeme považovat Šestidenní za dojetou. Mé uznání a obdiv patří našim děvčatům za píli, snahu a odhodlání dojet, což se jim podařilo.
   
- Čtvrtek 31. 8. Test 2 a časovka 4
- Na test 2 jsem dorazil o něco později. Svezl jsem se dodávkou do, které mi kluci naložili skůtr, do časovky. 2. Čekali jsme ještě, než odstatují děvčata a teprve pak jsme vyjeli. Než jsem našel test, byli už Trofíci v plném proudu. Ty, co musím, jsem stihl a tak o nic nešlo.
- Na klubáky jsem byl na stejném testu, ale zajel jsem taky do nedalekého městečka, kde jsem objevil kouzelnou scenérii s vodou a hradem v pozadí. Pak jsem se zdržel v časovce, která se z dvojky stala čtyřkou. Fotil jsem svoje závodníky při práci.
- Už druhým rokem se jede při Šestidenní vložený závod Wintage. Jsou to veteráni, kteří se proháněli po závodních tratích před dvaceti a více léty. Jezdili kolem mně v časovce, tak proč to nezmáčknout.Pravá nostalgie.
   
- Středa 30. 8. Testy 1 a 4
- Dneska jsem byl na testu 1 a 4, nemusel jsem se ale nikam přemísťovat. Jeden test se jel dvakrát. Opět, jako již pokaždé prášilo se, že vidět nebylo. Horko ale polevilo, což udělalo dobře nejen závodníkům, ale i všem okolo. Zde jsou opět fotky všech trofíků. Nesíhám a tak všechno dohromady. Až doma roztřídím. 
- A tady klubáky. Trápili se s prachem úplně stejně, navíc jeli po totálně rozbité trati. Vyhrabávají se hluboké prašné tobogány, do kterých se motorka málem schová. Dnes dojeli úplně všichni a v pořádku.
   
- Úterý 29. 8. Testy 2 a 4

- Ráno, ještě před odjezdem na testy jsme počkali na start děvčat. Zajímavé byly ranní montáže, kdy "křehké" dívky zacházejí s nářadím, jako by to byli ostřílení automechanici. Katka a Gabka byly se vším hotovy vcelku brzy, zato Karin měnila poškozený výfuk a tak měla celkem nakvap. Seběhlo se okolo plno rozhodčích a tak jsem jí diváky nezáviděl. Ale stihla. 

- Na testu č. 2 jsem si vybral zatáčku okolo stromu a vůbec se mi odtamtud nechtělo. Byl tam stín a ani se moc neprášilo, což je v letošních podmínkách výhra. Vydržel jsem tam celé kolo. V této sekci jsou fotky Trophy teamů, Juniorů a Woman Trophy teamů z testu 2 a taky 4. Gabka nám pro poruchu spojky vypadla, ale požádala o restart a jede dál.
- Zde jsou fotky klubáků, jednak z testu 2 a taky testu 4. Tam bylo hotové peklo. Před prachem se nešlo schovat a tak jsem čekal na větřík, který po průjezdu jezdce oblaka prachu trošku odfoukal abych vbec viděl na místo, kde jsem hodlal fotit. Jsou zde závodníci klubů Gottbros teamu a taky KBS Unhošť.
   
- Pondělí 28. 8. Start Šestidenní
- Na každé Šestidenní nesmí chybět fotky ze startu prvního dne. V této sekci jsou fotky "mých" závodníků. Jsou to ti na kterých mám zájem. Jmenovítě: Woman Trophy team Slovakia, Gottbros team Slovakia a tým KBS Unhošť.
- I zde jsou jsou fotky ze startu. Jsou tu ostatní závodníci Trophy teamů, ale proto že jsem se motal převážně okolo děvčat, jsou tu většinou i ostatní ženy. Potom při čekání na mé klubáky i fotky ostatních klubů.
- Jelikož je kolo závodů dlouhé, jede se jenom jedno, tak bych již nic dalšího nestihnul. Jel jsem proto na závěrečný test dne, kousek za městem. To však jen na trophy teamy...
- Na děvčata jsem chtěl však být již v cíli a vyfotit montáže před předáním motorek do uzavřeného parkoviště. Přesto, že děvčata hlasila několik těžkých výjezdů i sjezdů, hlavním nepřítelem bylo na trati úděsné horko a prach. Motorky jsou odevzdány a jedeme dál. Držte palce.
   
- Sobota 26. 8. Oficiální fotografování týmů a slavnostní zahájení
- Oficiální fotografování týmů je na každé Šestidenní. Jednotlivé trophy teamy, jak mužské, juniorské, tak i ženské se tady představují před fotografy. Je tam slavnostní, ale zároveň uvolněná atmosféra plná humoru a dobré nálady. Ještě se nezávodí a tak se o nic nejedná.
- Slavnostní zahájení organizují pořadatelé většinou velkolepé. Jednotlivé země pochodují pod svými vlajkami v průvodu ulicemi města a pak se představí divákům na tribůně. Před představením států na tribůně jsou ještě proslovy, ale ty většinu lidí nezajímají, protože jim nerozumí a tak spíše jen zdržují. Letos bylo zahájení jiné, ale taky hezké.
   
- Pátek 25. 8. Z depa a oslava večer
- Dnes přináším pár fotek z depa, tak jak mi padly do oka. Je vidět, že většina týmů už má předáno a tak se pod stany už nepracuje. Mechanici odpočívají a nebo se chladí. Večerní oslava je toho svědkem. Většina je jen v kraťasech. Slavil Horst z Gottbros teamu. Vše samozřejmě jen zlehka a ve sportovním duchu.
   
- Čtvrtek 24. 8. Přejímky
- První zprávy a fotky. Konečně jsem se dostal k internetu a tak posílám jen pár fotek z přejímek obou našich týmů - World trophy women Slovakia a Gottbros teamu. Nálada je skvělá, i když panuje ukrutné vedro. Závodníci chodí po testech, doprovoďáci hledají umístění časovek v terénu a tak se scházíme v depu až navečer. K perfektní náladě přispívá velkou měrou manager ženského týmu a zároveň skvělý kuchař René. Dneska večer je slavnostní zahájení a tak se snad podaří fotky z této události přidat zítra.